איפה אתם עושים את יום הזיכרון לשואה? ביום הזיכרון לשואה כולנו זוכרים ביחד ובדרך אחרת.
זו האחריות של כולנו לשמור על המסורת ולהשאיר את הזיכרון בחיים. עיריית ראש העין מזמינה את תושבי ותושבות העיר לקחת חלק במיזם של "זיכרון בסלון" ולארח בסלון ביתם שורדי שואה שיספרו את סיפורם.
עיריית ראש העין ביחד עם מתנדבים בעמותת "זיכרון בסלון" קוראת לתושבות ותושבי העיר לקחת חלק במיזם "זיכרון בסלון", לארח ולהתארח בסלונים בעיר.
השנה נפתחו 35 סלונים בראש העין. מתוכם 13 פתוחים להרשמה לקהל הרחב תושבי העיר.
"זיכרון בסלון" הוא מסורת ישראלית, ומאפשרת לציין את יום הזיכרון לשואה ולגבורה בצורה משמעותית ואינטימית בין חברים ואורחים.
המפגשים מתרחשים בכול העולם וגם אצלנו בראש העין. בשנים האחרונות, השתתפו במיזם חשוב זה מאות מתושבי העיר ששמעו את הסיפורים המרגשים ולקחו חלק בדיון על זיכרון השואה. ראש העיר שלום בן משה: "אני קורא לכל משפחת ראש העין להתגייס ולהמשיך לפתוח את הבית והלב לקידומו של הפרויקט החשוב הזה כדי שהשורדים יוכלו לשתף ולהשמיע. חובה עלינו לזכור ולא לשכוח". המעוניינים לארח או להתארח בערב של "זיכרון בסלון" מוזמנים להיכנס כאן לאתר של עמותת "זיכרון בסלון".
תושבים שיתנדבו לפתוח את ביתם יזכו לליווי צמוד של צוות מתנדבים מעמותת "זיכרון בסלון", שידריכו ויתנו כלים למארחים ולשורדים.