ממונה פרויקטים באזורי תעשייה:
אימייל:
נייד:
טלפון: 03-9007201/2
כתובת: רחוב שילה 21 (בניין א`), ראש העין
התעשייה והמסחר, העוגן הכלכלי והעיסקי של ראש העין.
מידע כללי
התעשייה והמסחר, העוגן הכלכלי והעיסקי של ראש העין.
מיקומה האסטרטגי של ראש העין על עורקי תחבורה מובילים - כביש חוצה ישראל שבנייתו תסתיים בקרוב, כביש חוצה שומרון ותואי רכבת הפרברים, יצר ביקוש עצום של תעשיינים לאזור התעשייה החדש "פארק אפק" הממוקם מצפון לעיר.
מערכת הכבישים שהתפתחה מאוד בשנים האחרונות, יצרה נגישות ונוחות לחברות שבחרו להקים את מרכזם העסקי בראש העין. בשנתיים האחרונות נקלטו בו למעלה מ- 500 חברות ועסקים חדשים. בין החברות המובילות נמצאות חברות הייטק ותקשורת כגון: פרטנר- תקשורת סלולרית, ברק- שיחות טלפון בינלאומיות, יורוקום- מערכות תקשורת, אופק- שרותי טלפון, טלרד ועוד. בעיריית ראש העין מקפידים שלא לתת דריסת רגל לשום תעשייה מזהמת, שיש בה כדי לפגוע באיכות הסביבה בעיר ובאזור.
העיר ראש העין ממשיכה בתהליכי פיתוח מואצים וכבר בקרוב תחל בנייתו של פרוייקט הסיטי של ראש העין בצומת קסם, המיועד לאיכלוס בתוך מספר שנים. זהו פרוייקט המתוכנן להיות מרכז העסקים הראשי של האזור, ובו תוקם קריה של מסחר, עסקים, תעשיה עתירת ידע, שירותים, בידור ופנאי בשטח של כ-700 אלף מ"ר, ובהשקעה של 1.5 מיליארד דולר.
בראש העין יש מספר אזורי תעשייה:
1. אזור התעשייה הישן:
נמצא בכניסה המערבית ליישוב מול פארק אפק. הוא משתרע על כמאה וחמישים דונם. באזור התעשייה יש מפעלים שונים: תעשיית צינורות מוסכים, מפעל לעבודות אלומיניום, תמרוקים, נגרות, מוצרי חשמל, צבעים וכימיקלים, פחים, מדחסים, דגנים ועוד.אזור תעשייה זה שופץ והורחב לאחרונה ונבנו בו מבני תעשייה; הוא מיועד לתעשייה קלה ונקייה, שאינה מזהמת. כמו כן שולבו בתוכו בתי מסחר.
2. תעשיית מחצבות:
באזור הגבעות המזרחיות נמצאות מחצבות, מפעלים ומפעלי בטון המשתמשים בחומרי גלם מהסביבה. ראו פירוט בפרק משאבי הטבע.
3. אזור תעשייה החדש:
ממוקם מצפון לראש העין, מצדו הצפוני של כביש חוצה שומרון. מיועד לתעשייה זעירה ונקייה מזיהום. אזור תעשייה זה מעורר עניין רב בקרב משקיעים ותעשיינים כי הוא ממוקם בצומת המשלבת את כביש חוצה שומרון עם כביש חוצה ישראל העתידי ורכבת הפרברים.
4. אתר צומת קאסם:
שבו מתוכנן פרויקט שיהווה מרכז עסקים ראשי, סיטי*, של האזור, ובו יהיו משרדים ותעשייה עתירת ידע. באזור זה תשולב רכבת הפרברים ומתוכנן בה מסוף נוסעים גדול וחנייה לאלה המבקשים להיכנס לגוש דן בעזרת רכבת הפרברים.
אזורי התעשייה יהוו מקור תעסוקה לתושבים ומנוף כלכלי חשוב ליישוב.כדי לקדם את פיתוח ראש העין הוקמה בשנת 1991 החברה הכלכלית לראש העין. החברה זכתה להכרה על ידי מוסדות הממשלה ומהווה כיום זרוע מבצעת של משרד השיכון ומינהל מקרקעי ישראל. תועלת רבה צומחת ליישוב מקיומה של חברה כלכלית יישובית זו, בעיקר בתחום קבלת החלטות מהירות בנושא הפיתוח ונושאים כלכליים, וכן מימוש רווחים המושקעים חזרה לרווחת היישוב.
5 .המע"ר - מרכז העסקים הראשי:
הרחובות הראשיים, שלום שבזי ומרבד הקסמים, הם לב המע"ר של ראש העין ומהווים צומת מרכזית ביישוב. בעקבות גידול היישוב מתפתח המע"ר לכיוון מזרח ודרום. במע"ר נמצאים שירותים חיוניים:
סניפי בנקים שונים, דואר, חנויות מזון, חנויות הלבשה והנעלה, מכשירי כתיבה, מסעדות, בית מרקחת ואחרים. מסביב למע"ר נמצאים המתנ"ס, אולם מופ"ת, קופת חולים, משטרה, ספרייה מרכזית, ובנקים.
בימים אלו מתחילים בהפיכת המע"ר למרכז מודרני ומתקדם יותר שבמסגרתו יוקמו 100-כ אלף מ"ר של מסחר ושירותים, בלב המע"ר תעמוד גם הקריה העירונית החדשה.
6. גבעת הסלעים - קניון הסלע:
גם בשכונות החדשות הוקם מרכז מסחרי שכונתי, ובו שירותים חיוניים כגון: סניף דואר, חנויות מסחר זעירות ועוד.קניון הסלע נבנה על שטח של כאלף מ"ר. זהו מרכז מסחרי מקורה בעל ארבע כניסות ושני מפלסים. המרכז המסחרי כולל בתוכו ארבעים ושתיים חנויות.
7. השוק העירוני:
בימי שישי "מתארח" השוק באופן קבוע בראש העין בניחוח תימני, השוק הנודד, סניף רמלה. זהו שוק לא גדול המכיל כל מה שהאדם זקוק לו בחיי היום-יום: הלבשה, הנעלה, תכשיטים, ירקות ופירות, מזון, כלי בית, צעצועים, ספרי קודש, קלטות מוסיקה ועוד. השוק מהווה מקום מפגש חברתי לתושבים ולפרנסי העיר. השוק ממוקם ליד אזור התעשייה הישן.
|